Aizkraukles banka papildina laikmetīgās mākslas kolekciju arī 2010.gadā

2010. gada 11. februāris / Bankas ziņas

2010.gada janvārī uz Rīgu tika atvestas divas gleznas, kas papildināja Aizkraukles bankas laikmetīgās mākslas darbu kolekciju.

Darbu autors ir Lietuvas mākslinieks un Viļņas mākslas akadēmijas pasniedzējs Vigantas Paukšte – mākslinieks, kuram ir notikušas vairāk nekā 20 personālizstādes gan Lietuvā, gan arī ārzemēs. Bankas iegādātie darbi „Konfekte”(1998) un „Dzejniece” (1995) spilgti parāda uz V.Paukštes raksturīgos mākslas paņēmienus un tēmas: krāsu pārbagātību, abstrakti zīmētus cilvēkus, piesātinātas ainavas; cilvēka un pasaules, gaismas un ēnas attiecības.

Līdz ar Viganta Paukštes gleznu iegādāšanos AB.LV  kolekcijā pašlaik ir 11 mākslinieku darbi, to vidū divi Lietuvas (V.Paukšte un A.Sutkuss) un divi Igaunijas (K.Ole un A.Tolts) mākslinieki.

Līdz 2010.gada sākumam Aizkraukles banka laikmetīgās mākslas kolekcijas papildināšanā un popularizēšanā bija ieguldījusi vairāk nekā 200 000 latus. Šobrīd kolekcijā ir 88 mākslas darbi –  fotogrāfijas un gleznas, kas tika iegādātas pēc starptautiskas ekspertu komitejas ierosinājuma.

Bankas kolekcijā esošos mākslas darbus jebkurš interesents var aplūkot arī internetā – AB.LV mājas lapā ir izveidota speciālā sadaļa http://www.ab.lv/lv/about/for-society/collection/.

Ilmārs Jargans
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs